Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše sumporovodika

Građani Slavonskog Broda upozoreni: Ne izlazite iz kuća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavonskom Brodu jutros je izmjerena koncentracija sumporovodika u zraku osamnaest puta veća od dopuštene. To je, javljaju lokalni mediji, najveća koncentracija sumporovodika ikad zabilježena na mjernoj postaji u Sl. Brodu.

Stanje s kvalitetom zraka u Slavonskom Brodu ne ide na bolje, jer je koncentracija sumporovodika daleko iznad dopuštene vrijednosti. Dozvoljeno je 7 µg/m3, a jutros je izmjereno čak 126,3 µg/m3!

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

>> Zmajlović se sastao s predstavnikom Zarubežnjefta: 'Primaran cilj je zdravlje građana Sl. Broda'

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda upozorila je sve građane da ne izlaze van iz kuća, a posebno su upozorena djeca, stariji građani i osobe s bolestima dišnog sustava, prenosi brodportal.com.

Iako se ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović prije četiri dana sastao s zamjenikom direktora tvrtke Zarubežnjeft, u čijem je vlasništvu rafinerija Brod, pomaka zasad nema.

Gradske vlasti uputile su oštro prosvjedno pismo pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, te predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović. Pisali su i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću te predsjedniku Ivi Josipoviću, zahtjevajući zaštitu zdravlja građana Slavonskog Broda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene