Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Šeks i Slavko Linić nisu bili raspoloženi za komentar Grmojinih optužbi.


Mostovac Nikola Grmoja na današnjoj je konferenciji za medije iznio optužbe na račun Vladimira Šeksa i Slavka Linića vezano uz nepravilnosti u Agrokoru.

Vezani članci Slika nije dostupna "Šeks je puno pisao Državnom odvjetništvu, ali za njegove obračune unutar HDZ-a" Slika nije dostupna Mostovac i dalje optužuje: "Vladimire Šeksu, dajte, provjetrite i ostale ladice! Spremni smo"

Poručio je kako je Šeks znao da je Agrokor nenamjensko trošio kredite 90-ih dok je on bio na funkciji potpredsjednika Vlade za unutarnje poslove. Kazao je i kako je kredit Agrokoru isplaćen prije nego što je kreditni odbor donio samu odluku.

"Iznos kredita od 240 milijuna Zagrebačka je banka dostavila na račun Agrokora četiri dana prije negoli je kreditni odbor donio odluku o kreditu", kazao je Grmoja i dodao da je Šeks sa svime bio upoznat temeljem dokumenta financijske policije iz 1994. godine.

U Mostu tvrde da su te nepravilnosti utvrdile Narodna banka Hrvatske i Financijska policija koja je o tome dopisom izvijestila tadašnjeg potpredsjednika Vlade za unutarnje poslove RH Vladimira Šeksa.

Šeks bez komentara

Sam Šeks nije želio komentirati optužbe koje je protiv njega iznio Grmoja jer presicu Mosta, kako kaže, nije pratio.

Grmoja je na konferenciji kazao kako odgovornost za stanje u Agrokoru snosi i SDP te prozvao bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Linić: "Grmoja govori sam za sebe"

Mostovac je kazao kako je Linić možda najviše pogodovao Agrokoru. Ni on nije bio raspoložen za komentare.

"Za mene bi bilo sramotno komentirati Grmojine izjave. Nemam što komentirati. Grmoja je čovjek koji sam o sebi govori", poručio je Linić za DNEVNIK.hr.