Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne bi se iznenadio izbacivanju iz SDP-a

Linić: Nisam nikada ni rekao da me SOA pratila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nije me iznenadilo izvješće SOA-e, jer nisam nikada ni rekao da me SOA pratila. Jasno sam rekao da ću od Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost tražiti da provjere postupanje policije', rekao je Slavko Linić.

Na pitanje kada odgovorio je 'pustite to su ozbiljne stvari, moram sjesti sam sa sobom i na papir staviti ključna imena da ne bih negdje pogriješio'. 'Ja ipak moram odabrati koja ću imena staviti jer ako se već ja svađam s policijom ne trebaju ostali ljudi imati problema', rekao je Linić.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kako je danas predsjedništvo SDP-a, a u subotu Glavni odbor, na pitanje novinara očekuje li da će se postaviti pitanje i o njegovom izbacivanju iz SDP-a, Slavko Linić je rekao 'da ga to ne bi iznenadilo'.  

'Pošto sada već slušam svoje bivše kolege kako javno govore da bi me trebalo izbaciti iz SDP-a, očekujem da će imati dovoljno hrabrosti da tu odluku donesu. Način mog istupanja, ako je po njima sve to laž onda ja nemam što tražiti u SDP-u. Ali ipak moraju nešto razumjeti. Nakon toliko godina u SDP-u ne lažem, govorim istinu', rekao je Linić dodavši kako ga ne bi iznenadilo da ga iz stranke zaista i izbace.

'Njihovo pravo je da govore što god hoće. Pustite, pustite, to ćemo još vidjeti', rekao je Linić kao odgovor na jučerašnju tvrdnju Vitomira Bijelića da policija nije pratila Slavka Linića.

Bivši ministar financija potvrdio je da još nije dobio poziv od DORH-a, dodao je da ga očekuje, ali da 'je na njima da odluče kada će to biti'.

Tajne službe nisu pratile Linića. No, što je s policijom i DORH-om?

Danas se sastaje i Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji će raspravljati o svemu što je o sigurnosnim pitanjima rekao Slavko Linić. Kako nam je u nedjelju kazao predsjednik odbora Miroslav Tuđman vjerojatno će biti osnovana radna skupina koja će napraviti nadzor nad svim službama. Za razliku od predsjednika Ive Josipovića, saborski odbor ima ovlasti zatražiti kontrolu rada policije i policijskog USKOK-a. A to je upravo dio na koji Slavko Linić i dalje ima sumnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene