Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daljnja postupanja

Tajne službe nisu pratile Linića. No, što je s policijom i DORH-om?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik je u utorak obavijestio da Slavka Linića nisu pratile tajne službe, no, što je s policijom i DORH-om.

Osim što je premijera optužio da ga bez naloga uhodi, bivši ministar financija optužio ga je i za druge kriminalne radnje. Od malih biskvita do kredita HBOR-a bivšoj ženi premijerova brata. Te optužbe Slavka Linića već istražuje policija po nalogu USKOK-a.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Predsjednik je objavio izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije, rečeno je da Linića tajne službe nisu pratile. No, što je s policijom i DORH-om?

Bijelić: Ja ne mogu negirati da je Linić vidio policajce

Predsjednikova istraga zaključuje da SOA nije pratila Linića, no ne zna se jesu li to radili DORH i policija. Predsjednik nema ovlasti za njihovu kontrolu. Te ovlasti ima Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji će u srijedu analizirati ovu aferu i dati javnosti informaciju je li možda policija postupala u ovom slučaju.

Istragom su obuhvaćeni navodni krediti HBOR-a koji su se dodjeljivali po rodbinskim i prijateljskim vezama, moguće pogodovanje bratu Zorana Milanovića, nezakonitosti oko INE i pregovora s MOL-om. U sklopu istrage ispitat će se i desetak osoba koje je Linić izravno prozvao.

'DORH mora odlučiti hoće li Linić snositi posljedice zbog optužbi na račun premijera'

Glavni državni odvjetnik u utorak je potvrdio da još uvijek nije razgovarao sa Slavkom Linićem no nakon svih ovih optužbi logično je da policija i s njim obavi razgovor. Obzirom da postupak nije pokrenut Linića se ne može saslušati kao svjedoka, ali ga se može pozvat kao svakog drugog građanina da potvrdi svoje optužbe i on se tom pozivu mora odazvati. 

Slučaj nije pokrenuo bilo tko

Premijer Milanović govorio je o stres testu no reakcija DORH-a je i logična i opravdana, jer slučaj nije pokrenuo bilo tko s ulice. Slavko Linić je kao donedavni važni ministar u Vladi iznio vrlo ozbiljne optužbe učinio je to javno pred cjelokupnom javnosti.

Dakle nije se skrivao niti slao anonimne prijeve što daje dodatnu težinu cijelom slučaju. Jer rijetke su situacije u kojima bivši ministar tako otvoreno optužuje premijera i DORH je jednostavno morao na to reagirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene