Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slaven Vujić postao je prava inspiracija, ne samo roditeljima koji se bore za svoju djecu, već svima koji su mislili da jedan čovjek ne može ništa promijeniti.


Slaven Vujić prije nekoliko mjeseci u javnosti je postao poznat kao super tata. Kao čovjek koji je dao otkaz i prodao sve kako mogao biti samo - tata. Njegov sin Vito neobičan je, kaže. I mnogima je to teško shvatiti.

Vezani članci Trajekt Ston (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Trajekt na Hvaru zabio se u obalu, ozlijeđeno dvoje ljudi: "Prvo je udario u rivu, odbio se, a potom se nasukao na obalu" Djeca u školi, ilustracija (Foto: Frank Leonhardt/Pixsell) Država nema sluha za potrebe najranjivijih: Otočki mališani s poteškoćama u razvoju u iznimno su teškom položaju

Viti je s godinom i pol starosti dijagnosticiran autizam te je Slaven odlučio svoj život u potpunosti podrediti sinčiću.

Prije šest mjeseci doživio je jednu neugodnu situaciju u čekaonici Jadrolinije kada su on i Vito, zbog dječakova trčanja i mnogima neobičnog glasanja potjerani van na jako sunce. Slaven je tada odreagirao na način kojim je i samoga sebe iznenadio. Nije ušao u konflikt i zbog toga se pitao je li napravio sve što je mogao da zaštiti svog sina.

No danas, pola godine kasnije, vidio je plodove svoje reakcije. Vidio je kako je njegov glas, njegova inicijativa u Jadroliniji urodila plodom. Dobio je ispriku, u Jadroliniji je održana edukacija o djeci s poteškoćama, a sada je u čekaonici u kojoj je doživio opisano neugodno iskustvo osvanuo dječji kutak s igračkama.

Možda nije baš sve onako kako je zamislio, ali Slaven je dobar primjer kako jedan glas, jedan dopis velikoj tvrtki, ponekad dovoljan da se i u Hrvatskoj nešto pokrene.

 

Prije nekih pola godine, moj sin i ja smo čekali trajekt u čekaonici Jadrolinije. Zbog njegovog glasanja i trčanja...

Posted by Tata Slaven Vujic on Wednesday, 24 February 2016