Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca spremna učiti

Slaven Bilić za život djece bez nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mjesec dana intenzivnoga rada s djecom diljem zemlje završila je preventivna akcija Živim život bez nasilja. Posebno je svečano bilo u Rijeci gdje je stigao i jedan od glavnih promotora akcije Slaven Bilić.

Nasilje ne smije činiti nitko i nema toga čime se ono može opravdati - samo je jedna od poruka koje su se tijekom mjesec dana kroz akciju Živim život bez nasilja pokušale prenijeti mladima. 'Živim život bez nasilja ne bi trebala biti akcija, to ne bi trebala bit kampanja, već bi to trebao biti jedan normalan način života' istaknuo je hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić. Upravo to se akcijom i željelo postići.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HYUNDAI AUTO ZAGREB – službeni partner Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatske nogometne reprezentacije Slika nije dostupna Nakon fantastičnog uspjeha u Istambulu, i uz podršku navijača nogometna reprezentacija nadomak je europskog nogometnog prvenstva EURO 2012. Poruke podrške našim bilić boysima

>> Kampanja 'Živim život bez nasilja'

>> 'Korak u život' i Bilić donijeli osmjeh na lica 28 studenata

'Gledali smo par filmova o nasilju i o alkoholu i o nasilju u obitelji i sličnim stvarima. Puno se moglo naučiti', objasnila je učenica Karla Marilić sve što se radilo tijekom ove akcije. Psihologinja Sandra Vukmanović istaknula je zanimljivost ovog programa. 'Mogu reći da je bilo jako interesantno, dobro prihvaćeno budući su djeca imala dosta pitanja i smatram da su naučila kako prepoznati nasilje, kako reagirati što je i bio cilj ove akcije', zaključila je Vukmanović.

Ipak, ovakve akcije nisu dovoljne. Odgajati djecu u duhu nenasilja trebao bi biti zadatak svih koji na djecu imaju utjecaja i to cijelo vrijeme. 'Najveći je alibi kad kažemo da su djeca sve gora i gora. Djeca se rađaju ista, mi smo ti koji na to utječemo. Moderni ritam života nas jede tako da mi jednostavno ne odvajamo dovoljno vremena za djecu', rekao je Slaven Bilić dodavši kako su djeca pokazala da su voljna učiti. Na odraslima je sada da pokažu kako su spremni naučiti ih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene