Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP i UN zajedno

Kampanja 'Živim život bez nasilja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Živim život bez nasilja' kampanja je koju su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Ujedinjeni narodi.

Provodit će se na području svih policijskih uprava do 24. studenog. U osnovnim i srednjim školama stručnjaci će razgovarati s učenicima, nastavnicima i roditeljima. Kampanja se može pratiti i na fejsbuku.  Akcijom se želi senzibilizirati javnost na problem nasilja, ali i potaknuti sve, a posebno žrtve da prijave obiteljsko nasilje.

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

'Nažalost je policija onaj drugi korak, kada je već tragedija u obitelji, kada se dogodi. Međutim, vrlo često obitelj odašilje signale, traži pomoć, a Obiteljski centar je upravo u tom prvom koraku', rekla je Marija Goatti Matijević iz PU zagrebačke.

'Tijekom cijeloga dana primaju se građani i to bez uputnice. Sve naše usluge su potpuno besplatne i jako je važno svim roditeljima da znaju da su te ustanove dislocirane od Centara za socijalnu skrb i da je njihov anonimnost i diskrecija zagarantirana', poručila je Ljerka Lacković iz Obiteljskog centra Grada Zagreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene