Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apiterapija

Slatki biznis: Evo kako su bespovratno dobili 170.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija i hrvatska Vlada najboljim malim hrvatskim poduzetnicima pomažu s bespovratnim poticajima. Jedni od njih su velikogorički proizvođači koji se bave neobičnim poslom...

Slatka tajna ljudskog imuniteta Snježanin je glavni pokratač biznisa. Njezin otac bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih pčelara. On je i autor svih pripravaka koji danas puno police mnogih hrvatskih ljekarni.

'Ja sam nasljedila posao i u tom momentu je došla stjecajem okolnosti nova država i onda se moglo na jedan drugi način, jer za vrijeme Jugoslavije mi nismo mogli registrirati taj posao', kazala je Snježana Petrović Mašović.

>>
Otvoren pčelarski proizvodni pogon u Našicama

Pročitajte i ovo Mladen Mikulan milijunski pomor Pčelar se rasplakao pred kamerom, ostao je bez svega: "Dosad se ovo nikad nije dogodilo" Pčelarski sajam u Gudovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "Na oko je to teško prepoznati'' Uvozni med stvara sve više problema: Lošiji je po kvaliteti, ali sve je jeftiniji

Danas su pokretači domaćeg pčelarstva. Otkupljuju med od brojnih hrvatskih pčelara i od njega rade ljekovite pripravke. Sada će im 170.000 bespovratnih eura pomoći da pokrenu novu liniju prirodne kozmetike i zaposle nove ljude. 'To me jako jako, jako veseli jer sve te mašine puno koštaju. Ova sredstva su doslovce dar ali imali smo ideju i imali smo program', kazala je Snježana.

Ovaj stroj za miješanje meda stoji oko 60.000 eura. No, Snježana zna da je jedino širenje proizvodnje ključ za izazov nepreglednog euro tržišta. Ova poduzetnicima upravo planira izvozno osvajanje starog kontinenta. 'Izvozimo za sada nešto malo u Portugal, nešto u Austriju. Sad smo s dvije firme u pregovorima vani. Nadamo se', kazala je.

Uz volju, jasnu poslovnu ideju i 100 posto domaći proizvod Snježanina nada ima odlične izglede s euro divovima jer u biznisu veličina ne mora biti presudna za uspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene