Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuju gradonačelnika

Sl. Brod: 'Rafinerija nije jedina kriva, zagađenje stiže i s odlagališta otpada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici brodskog gradskog vijeća oporbeni su vijećnici za zagađenje zraka prozvali i gradonačelnika Mirka Dusparu. Spomenuli su da onečišćenje stiže i s odlagališta otpada.

Na prijedlog Kluba nezavisnih vijećnika "Pravaša" na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća uvrštena je točka o onečišćenju zraka u Slavonskome Brodu. Pri utvrđivanju dnevnog reda vijećnici su se podijelili na one koji krivce za onečišćenje zraka vide samo izvan grada i one koji krivnju vide i na strani gradske uprave.

Tako je Andrija Lepan (HDZ), nezadovoljan što je ta točka uvrštena kao posljednja, rekao da će Brođani dugoročno osjećati posljedice onečišćenja. "Zagađenje je prisutno više godina, ne znam što se to specijalno dogodilo. Zagađenje je za svakog normalnog veliki problem, ali ne želimo slučaj ispolitizirati kao što se to dogodilo posljednjih dana", istaknuo je Lepan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavio pravne aktivnosti Zmajlović: Razumijem zabrinutost Brođana zbog loše kvalitete zraka Slika nije dostupna O zagađenju i smradu Josipović u zagađenju i smradu: Ja sam osjetio jednu težinu. Ne znam kako bih ga opisao

>> Povećana koncentracija kancerogenog benzena u zraku, Brođani nosili maske

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Pero Ćosić rekao je kako ne žele gradonačelnika optuživati, ali žele reći što je i što nije radio. Dodao je kako u postavljanju prve mjerne postaje za praćenje kvalitete zraka grad nije financijski sudjelovao, a za drugu postaju nije htio dati zemljište. Ćosić je potvrdio kako će HDZ poduprijeti zaključke u kojima se za nepoduzimanje svih mjera proziva i gradska uprava. To je potvrdio i predsjednik kluba vijećnika SDP-a Stribor Valenta.

"Rješenje problema nije ovako huškački. Ovo se može riješiti u komunikaciji grad-županija-državne institucije i onečišćivač s druge strane Save. Rafinerija nije jedini onečišćivač, vidjet ćete ovih dana rezultate nalaza nadzora nad gradskim odlagalištem otpada. Po tom pitanju grad ništa nije radio. Vidjet ćemo ono što možemo učiniti, a godinama ništa nije rađeno", rekao je Valenta.

Zaključak u kojem se dio krivnje prebacuje i na gradsku upravu poduprijet će i vijećnici kluba HSP-a dr. Ante Starčevića. Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara pozvao je vijećnike da se očituju za koga su - za ministra ili građane Slavonskoga Broda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene