Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata najavila je da će se skup potpore za sve hrvatske branitelje i generale održati u Zagrebu u četvrtak, 14. travnja, pod sloganom 'Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale'.


Skup potpore svim hrvatskim braniteljima i generalima koji organiziraju pripadnici specijalne policije, gardijskih postrojba, dragovoljci i stradalnici Domovinskog rata počet će u 16,30 sati u Šarengradskoj ulici pokraj Cibone, a nakon mimohoda Šarengradskom, Savskom i Frankopanskom ulicom te Trgom bana Josipa Jelačića branitelji će se okupiti ispred zagrebačke katedrale na Kaptolu, gdje će u 18 sati sudjelovati na misi, izvijestila je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata.

>> Hrvati misle kako će Gotovina dobiti blagu kaznu

>> Iz BBC-jevog teksta je jasno: O Anti Gotovini ne znaju ništa

Vezani članci Ljiljana Alvir, Nikola Mravinac, Sandra Rapčak i Alica Stančin Potresna poruka djece poginulih branitelja: "Odrasli smo ljudi, ali u ovakvim trenucima mi smo samo djeca kojoj nedostaju očevi..." Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Zajednica branitelja HDZ-a komentirala poteze Vlade i oglasila se o Miloševićevu odlasku u Knin

>> Branitelji ispred Fonda za privatizaciju prijete štrajkom glađu

Počelo hodočašće za generale u Haagu

Iz Pakoštana su jutros na trodnevno hodočašće do Knina krenuli članovi braniteljske Udruge 'Lučonoše Domovinskoga rata'.

U tri dionice po 30 kilometara, za svakog optuženog generala u Haagu po jednu, hodočastit će Ante Duvnjak i Ante Nadomir Tadić-Šutra, a na pojedinim dionicama pridružit će im se branitelji iz Benkovca, Kistanja i Knina.

'Želimo upravo dan prije presude generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku učiniti jedan mali korak prema cilju koji svi očekujemo toliko željno, a to je oslobađajuća presuda. Mi znamo da su oni pravednici i da će, ako Bog da, u petak ugledati svjetlo slobode koje su zajedno s braniteljima podarili Hrvatskoj i hrvatskome narodu', poručio je uoči samoga hodočašća Ante Nadomir Tadić-Šutra.

Hodočasnike je ispratio načelnik pakoštanske općine Milivoj Kurtov, koji je rekao da su dobrodošle sve inicijative koje su dobronamjerne i podupiru generala Gotovinu.

'Očekujem oslobađajuću presudu i sve osim toga bilo bi teško prihvatljivo', istaknuo je načelnik Kurtov. Ništa posebno unaprijed nećemo organizirati, ipak ćemo sačekati presudu, ali uvijek su najbolji događaji kada se spontano organiziraju i mislim da će se upravo to i dogoditi', dodao je.

Dolazak na Trg dr. Ante Starčevića u Kninu predviđen je u četvrtak oko 23 sata, odakle će sa zapaljenim svijećama krenuti na kninsku tvrđavu na kojoj će šibenski biskup mons. Ante Ivas predvoditi molitveno bdijenje za generale u Hagu.

Pod nazivom 'Molitva za Antu i suuzničku braću' na kninskoj tvrđavi održat će se i kulturno-umjetnički program.  (Hina)