Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U petak će se znati nepravomoćna presuda

Hrvati misle kako će Gotovina dobiti blagu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak se očekuje nepravomoćna presuda u slučaju Gotovina, Markač i Čermak.

Riječ je o važnom i velikom predmetu kako za Haag tako i za Hrvatsku. Dnevnik Nove TV donosi istraživanje prema kojem 37 posto građana očekuje da generali dobiju osuđujuću presudu, ali s blagim kaznama. 29,6 posto građana nada se oslobađajućoj presudi a 18,2 posto građana misli kako će presuda biti osuđujuća s velikom kaznom. 15,2 posto građana ne zna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lifranje transkripata u Haag Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske! Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor

Stariji se nadaju oslobađajućoj, a mladi očekuju osuđujuću presudu

Mladi do 30 godina, njih 63 posto, očekuju osuđujuću presudu s blagom kaznom. Populacija od 45 do 60 godina s druge strane nada se oslobađajućoj presudi - njih 36 posto. Građani s osnovnom školom, njih 43 posto, očekuje osuđujuću presudu, a oni visokoobrazovani, njih 44 posto, misli kako će presuda biti osuđujuća s blagom kaznom.

Stanovnici Like, njih 44 posto, očekuje osuđujuću presudu s blagom kaznom. Dalmacija je podijeljena te isti broj građana, njih 35 posto, očekuje i oslobađajuću i osuđujuću presudu s blagom kaznom. Stanovnici metropole, njih 37 posto, očekuje osuđujuću presudu a blagom kaznom.

HDZ oslobađajuća, a SDP blaga kazna

HDZ-ovim biračima tri generala su nevina. Njih 41 posto očekuje oslobađajuću presudu. Istodobno 32 posto birača te stranke očekuje osuđujuću presudu s blagom kaznom. SDP-ovi birači, njih 39 posto, očekuje osuđujuću presudu s blagom kaznom, a svaki četvrti birač SDP-a nada se oslobađajućoj presudi u slučaju Gotovina, Markač i Čermak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene