Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nakon Uskrsa

Pogledajte koje će zagrebačke škole dobiti uniforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školske uniforme već nakon Uskrsa uvest će se u 30 zagrebačkih osnovnih škola, dok će u još 22 škole uniforme imati samo neki razredi, doznaje se u srijedu iz zagrebačkog Gradskog ureda.

Na anketu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport koje su zagrebačke osnovne škole morale ispuniti do 15. veljače odazvalo se svih 108 škola, a za uniforme se izjasnilo 30 škola. Dodatne 22 škole izjasnile su se za uvođenje uniformi samo u neke razrede, odgovorio je Ured za informiranje Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

U Gradskoj upravi dodaju da je realizacija projekta uvođenja školskih uniformi u zagrebačke osnovne škole već krenula i da se prve uniforme mogu očekivati već nakon Uskrsa, točnije 18. travnja.

Za tu namjenu Grad Zagreb je osigurao u proračunu oko 10 milijuna kuna.

Kako će izgledati uniforme ovisit će o željama pojedinih škola. Većina škola koja se odlučila za uniforme izrazila je želju da uniformu čine majice, a ne košulje. Neke škole žele i dodatnu opremu poput vesti s kapuljačama (hoodice), papuče te hlače i suknje.

Ovo su osnovne škole u kojima će svi učenici nositi uniforme: Iver, Odra, Čučerje, Gračani, Petra Preradovića, Ivana Cankara, Braće Radić, Sesvetska Sopnica, Antuna Mihanovića, Dr. Ante Starčevića, Ivana Mažuranića, A.B. Šimića, Trnsko, Markuševec, Sesvetska sela, Žuti brijeg, Gustava Krkleca, Matije Gupca, Vugrovec - kašina, Dr. Vinka Žganca, Sesvetski Kraljevec, M. Jurić Zagorke, Granešina, Špansko Oranice, Sesvete, Luka, Mate Lovraka, Brestje, Jelkovec. (I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene