Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnoge škole već sada nude iskorak od uobičajenih izvannastavnih aktivnosti, pa tako u osnovnoj školi Matije Gupca u Zagrebu 20-ak učenika uči kineski jezik. Učiteljica je izvorna govornica koja je prije mjesec dana stigla u Hrvatsku. Ekipa Dnevnika Nove TV je provjerila što su do sada naučili.


Učenici osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu uče kineski kao jednu od iznannastavnih aktivnosti. 'Odlučila sam ga učiti jer mislim da je zanimljiv jezik i jer mislim da će postati jako važan, velik je broj ljudi iz Kine i mislim da će postati jako važan u budućnosti', kazala je Eva Radeljević.

>> Hrvatski studenti spojili zabavu i učenje! Evo kako!

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Bandić najavio testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu: "O rezultatima ovise buduće mjere" Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Praškoj ulici - 2 Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Zagrebu, ukraden nakit vrijedan više stotina tisuća kuna

Trenutačno rade na kineskom pismu. 'Mislim da je jako zanimljivo. Ja znam 25 znakova, a ima ih oko pet tisuća', kazala je Eva kroz smijeh. Važno je od nekud krenuti, pa je učiteljica iz Kine zadovoljna učenicima. 'Meni nije teško podučavati kineski za strance, za ljude iz drugih zemalja. Njima je možda teško naučiti znakove, ali kineska fonetika nije tako teška', kazala je učiteljica Joanna Chang.

U školi se nadaju da će se učenicima otvoriti neki novi vidici. 'Nadamo se da će naši učenici svakako imati koristi od učenja kineskog jezika i zbližavanja s kulturom, kako poslovnih, tako i životnih osobnih', kazala je Vedrana Pavletić, koordinatorica za međunarodni program.

S obzirom na snagu kineskog gospodarstva, učenje kineskog sjajan je zalog za budućnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook