Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimi je sve skuplje

VIDEO: Savjeti za uštedu koje kune preko zime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se smanjuje temperatura, tako rastu cijene. Zimi je sve skuplje, voće, povrće, odjeća, obuća. Istražili smo kako uštedjeti koju kunu, a ostati sit, dobro odjeven i s toplim domom.

Od zimskih cijena vjerojatno vam se vrti u glavi. Prava je čarolija preraspodijeliti kućni budžet da se zadovolje sve potrebe. Čini se kako je sve skuplje. A evo i savjeta kako uštedjeti na kupovini voća i povrća. 'Nađe se pred kraj njihovog radnog vremena jeftinije', kaže jedan od kupaca na tržnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija važno je planiranje Znate li što je pravilo 50-30-20? Ovo bi vam moglo promijeniti život Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Cijene benzina Usporedili smo cijene goriva u Hrvatskoj s onima u inozemstvu: Evo gdje se u susjedstvu isplati točiti gorivo

>> U EU građani štede šest puta više od Hrvata

A kad uspoređujemo cijene zimske i ljetne odjeće razlika se broji u stotinama, pa i tisućama kuna.Malim krojačkim trikovima možete osvježiti staru garderobu. Na kaput ušijete neki detalj. Široke hlače suzite u uži kroj. Ili, sitnim modnim dodacima poput remena, broša, nakita obnovite stare kombinacije.

Mali trikovi mogu pomoći da saldo ne ode u minus

Uštedjeti možete i na grijanju svog doma.'Ukoliko smanjite temperaturu u prostoru za jedan stupanj, godišnje možete uštediti do 5 posto energije za grijanje, što ne znači da morate biti u rukavicama i kapi kako bi postigli ugodu, ali nije primjereno biti niti u kratkim rukavima', rekla je Sanja Horvat, koordinator programa energetske učinkovitosti.

Iz dana u dan temperature su sve niže, a s padom temperatura smanjuje se i saldo na našim tekućim računima.Mali trikovi ipak vam mogu pomoći da saldo ne ode u minus.

Je li vam preko zime teže dočekati plaću s kunom u novčaniku?

  • Puno teže
  • Da
  • Isto mi je
  • Ne
  • Meni ide bolje preko zime

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene