Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skidaju se skele sa zagrebačke katedrale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelomično skidanje skela sa zagrebačke katedrale "Alojzija Stepinca" koje počinje danas, u idućih će petnaest dana otkriti velik dio njezina prednjeg pročelja, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću akcije "Obnovimo lijepu našu Stepinčevu katedralu".

Kako su izvijestili, otkrivanje katedrale počet će skidanjem krana postavljena 1995. Tada je za potrebe obnove postavljen na visinu od 55 metara. Zatim će, kako napominju, biti skinute željezne rešetke i skela s glavnoga portala.

Pročitajte i ovo Obnova od potresa - 4 Tri godine od potresa Ekipa Dnevnika Nove TV na vrhu zagrebačke katedrale: "Riječ je o staroj građevini, tu se skrivaju brojne stare pukotine" Ilustracija novi pravilnik Stižu velike promjene u prikupljanju povratne ambalaže: I naknada bi mogla značajno rasti

Cilj akcije "Obnovimo lijepu našu Stepinčevu katedralu" jest
prikupiti 50 milijuna kuna za dovršetak obnove zagrebačke katedrale", ističu organizatori i dodaju kako se u akciji može sudjelovati odlaganjem plastičnih boca, limenka, stakla, metala i starog papira. 

Ambalaža se može odlagati na 10 lokacija u za to namijenjenim kontejnerima u Zagrebu.

"Uvjereni smo da akcijom možemo povećati ukupan postotak reciklirane ambalaže u Hrvatskoj", navode u priopćenju i dodaju kako se u prvom redu obraćaju građanima koje motivira očuvanje prirodnog okoliša i obnova hrvatske kulturne baštine. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene