Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica DC-a, Škare-Ožbolt, nazvala je danas Vladinu odluku da USKOK-u dodijeli 1,8 milijuna kuna za istraživanje korupcije "gubljenjem vremena i novca".


U priopćenju se osvrnula na Vladinu jučerašnju odluku kojom je dodatnih 1,8 milijuna kuna dodijelila USKOK-u za znanstveno istraživanje koje će obaviti sa zagrebačkim Pravnim fakultetom, te na najavu premijera Ive Sanadera da će se ove godine snažno boriti protiv mita i korupcije.

Vezani članci Ilustracija Ima li u Hrvatskoj više ubojstava i provala ili korupcije? Veliko policijsko izvješće donosi zanimljive detalje Slika nije dostupna DC: Vlada nema kredibilitet obračunati se s korupcijom

"Ako je žestoka borba da se daje novac za istraživanje a da pritom najveći primjeri političke korupcije ostaju neraščišćeni, onda je to nova prijevara građana, ali i Europske komisije", ustvrdila je predsjednica DC-a.

Kao bivša ministrica pravosuđa, Vladi poručuje da se ne smije razbacivati novcem građana dajući ga USKOK-u za poslove koji mu, kako smatra, po opisu poslova ne pripada.

"Dužnost USKOK-a je progoniti kriminal i korupciju, a ne istraživati ga. Novac treba usmjeriti za aktivnije djelovanje koje će pravosuđu omogućiti da konačno počne suzbijati konkretnu korupciju i kriminal", ističe se u priopćenju te dodaje da "Hrvatskoj treba akcija, a ne istraživanje".

Vesnu Škare-Ožbolt zanima kada će hrvatska javnost konačno doznati tko je kriv u aferi Brodosplit i gdje je završilo šest milijuna dolara iz tog splitskog brodogradilišta.

"Ova odluka Vlade može se nazvati samo gubljenjem vremena i novca dok korupcija i kriminal cvjetaju, i ne trebamo se ljutiti kada nas u svijetu smatraju 'gnjecavim dnom Europe', a HDZ-ovu Vladu da želi zadržati mutni i za Hrvatsku prikladni status quo", zaključuje u priopćenju.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju