Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polaganje vijenaca

Predsjednica zbog bure odgodila odlazak u Škabrnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog vikenda obilježavaju se velika stradanja u Domovinskom ratu. Iako je najavila da će u subotu odati počast žrtvama stradanja u Škabrnji, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je odlazak do srijede zbog tehničkih razloga.

Škabrnja je 28. studenog 1991. izgubila 48 civila i 15 branitelja, a do kraja rata broj žrtava je porastao na 86.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović u Škabrnji (Foto: Dnevnik.hr) PREDSJEDNICA ODALA POČAST Nakon ratnih strahota Škabrnja se izdigla iz pepela: Škole pune djece i bogati poljoprivredni potencijal Slika nije dostupna 24. godišnjica stradanja General Gotovina se poklonio žrtvama, u Škabrnju stiglo 10 tisuća ljudi

Iako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila da će polaganjem vijenaca kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji odati počast žrtvama u subotu, njezin je dolazak odgođen zbog tehničkih razloga.

Naime, planirano je da Predsjednica u Škabrnju dođe helikopterom, ali je taj prijevoz otkazan u zadnji čas zbog bure, a u međuvremenu autom ne bi stigla doći na vrijeme.

U nedjelju će na obljetnici u Škabrnji prisustvovati njezin izaslanik, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

Predsjednica će cvijeće i vijence u Škabrnji položiti u srijedu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene