Predsjednica u Škabrnji (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Predsjednica u Škabrnji (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ovog vikenda obilježavaju se velika stradanja u Domovinskom ratu. Iako je najavila da će u subotu odati počast žrtvama stradanja u Škabrnji, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je odlazak do srijede zbog tehničkih razloga.


Škabrnja je 28. studenog 1991. izgubila 48 civila i 15 branitelja, a do kraja rata broj žrtava je porastao na 86.

Vezani članci Stožer Kolinde Grabar-Kitarović - 5 Grabar-Kitarović: "Korupcija počinje od djece u školama. Traže način kako zaobići sustav, to nije ograničeno samo na politiku" Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Iako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila da će polaganjem vijenaca kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji odati počast žrtvama u subotu, njezin je dolazak odgođen zbog tehničkih razloga.

Naime, planirano je da Predsjednica u Škabrnju dođe helikopterom, ali je taj prijevoz otkazan u zadnji čas zbog bure, a u međuvremenu autom ne bi stigla doći na vrijeme.

U nedjelju će na obljetnici u Škabrnji prisustvovati njezin izaslanik, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

Predsjednica će cvijeće i vijence u Škabrnji položiti u srijedu.