Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Na prepad u utorak ujutro"

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela stankama oporbenih klubova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na čijem dnevnom redu je i rebalans gradskog proračuna za 2018., kojim bi se, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića proračun povećao za 335 milijuna kuna, počela je zahtjevima za stankama oporbenih klubova SDP-a, Glas/HSU i kluba lijevog bloka.

Anka Mrak-Taritaš je u ime Kluba Glas/HSU zatražila stanku vezano za zahtjev za ocjenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o komunalnom gospodarstvu koje je njihov klub dobio tek jutros, a što žele dodatno proučiti. Po mišljenju Mrak-Taritaš, neobično je što je taj zakon izglasala parlamentarna većina u Saboru prije ljetne stanke, a koju čine i klub zastupnika Milana Bandića i HDZ-a.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Milan Bandiću Kninu (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Najavio u Kninu? Hoće li se Milan Bandić uključiti u utrku za Pantovčak: "Ništa što on kaže nije slučajno''

Zbog istog razloga stanku je zatražio i predsjednik Kluba lijevog bloka Tomislav Tomašević. Tvrdi kako je neprimjereno od Gradske uprave da za zakon koji je prije tri mjeseca stupio na snagu, u hitnom postupku bez rasprave na odborima traži od gradskih zastupnika da glasaju o zaključku o zajedničkom pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti tog zakona."Što se čekalo, tri mjeseca je zakon na snazi i sada po hitnom postupku se od nas traži da, bez ikakve pripreme i rasprave na odborima, da o tome glasujemo", rekao je Tomašević.

Stanku je zatražio i zbog nezadovoljstva, kako je rekao, nedemokratskim ponašanjem Gradske uprave i Kluba "Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti" koja traži da se s dnevnog reda skine točka koju je u redovnoj proceduri zatražio nestranački zastupnik Marko Torjanac, vezano uz prijedlog zaključka za osudu neprimjerenog ponašanja u Gradu Zagrebu.

U ime kluba SDP/HSS/Naprijed Hrvatska Matej Mišić rekao je kako ne postoji niti jedan razlog zbog čega se od gradskih zastupnika traži da, nakon što je određeni zakon stupio na snagu, danas na skupštinske klupe dobiju zahtjev za pokretanjem ustavnosti. Smatra kako to treba ići u redovnoj proceduri a ne ovako "na prepad u utorak ujutro". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene