Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je zadnji puta'

Spomenik Oluji vrijedan više milijuna kuna dogovoren - usmeno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se na sjednici Vlade Zorana Milanovića raspravljalo, između ostalog, i o Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

Na početku današnje sjednice, premijer Milanović osvrnuo se na spekulacije o spremnosti Hrvatske na ulazak u Europsku Uniju sljedeće godine. 'Prošli tjedan bili smo svjedoci određenih polemika i interpretacija o tome koliko je Hrvatska spremna i koliko nije spremna postati članicom Europske Unije, a ja kažem da je skoro spremna, a da će do 1.srpnja će biti potpuno spremna. Osobno ću se obvezati na ispunjenjenje preostalih uvjeta', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Susret Milanovića i Plenkovića Kao stranci FOTO Ovo je bilo neugodno! Pogledajte kako je prošao susret Milanovića i Plenkovića Zoran Milanović priopćenje ureda predsjednika Oglasio se Milanović o stupanju na dužnost Ivana Turudića: "Hrvatsko pravosuđe ušlo je u mračno razdoblje"

Premijer nije propustio komentirati ni izjave iz Njemačke. 'Bilo je više različitih izjava iz jedne države sa samog vrha vlasti, no to ima više veze s takvim državama nego što ima s Hrvatskom, mi smo potpuno prisebni i racionalni ljudi i znamo što činimo i što ćemo učiniti u zadanim rokovima. Poruke i jamstva koje smo dobili su jasna, mi posao radimo ozbiljno u ovom teškom vremenu i rezultata će biti, za to ne strepim', rekao je Milanović.

>> 'Delo': Izjava Westerwellea 'oslonac' Sloveniji

Komentirao je i napade i kritike od strane oporbe. 'Bilo je puno nadmudrivanja u kojima prepoznajem lokalne stranačke igrarije naše konkurencije. Mi nikada nismo ogovarali protivnike. Nemam iluzija da će se naša politička konkurencija ponašati na isti način', komentirao je premijer.

Jedna od točaka dnevnog reda bio je i Prijedlog rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za 2012. Gradu Kninu, za zatvaranje financijske konstrukcije gradnje nacionalnog Spomenika hrvatske pobjede 'Oluja '95' u Kninu. Vlada je danas odlučila kako će dodijeliti 2 milijuna kuna za zatvaranje te konstrukcije. Ta su sredstva potrebna Kninu kako bi mogao isplatiti izvođače radova na spomeniku na središnjem gradskom trgu kojima je ostao dužan 2,3 milijuna kuna.

>> Milanović: Nije gotovo kad je gotovo, a kad bude gotovo u srpnju 2013. onda tek počinje!

Ovo je prvi i zadnji put da to radimo na ovakav način, poručio je Milanović istaknuvši kako se "bez prozivanja bilo koga i bez ikakve sumnje u korupciju", ne smije tolerirati sustav u kojem se spomenik vrijedan više milijuna kuna dogovara usmeno.

'Sve se to financiralo putem usmene predaje, tako se više en smije raditi', rekao je premijer Milanović, a na njega se nadovezao i ministar Matić. 'Možda je za sve kriv Mladen Bajić koji je u zatvor strpao one koji su davali ta obećanja', rekao je kroz smijeh ministar Matić

Nacionalni Spomenik hrvatske pobjede "Oluja '95" svečano je otvoren na kninskom Trgu Ante Starčevića prošle godine za vrijeme proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a njegova je izgradnja stajala 7,9 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene