Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a počela je popodne u baranjskome mjestu Karancu, a predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je uoči sjednice kako će razgovarati o političkim aktualnostima i cjelokupnoj političkoj situaciji.

Galerija Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) +0 Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL)

"Ovo je redovita sjednica jer sutra imamo posebnu konferenciju, zajedno sa Zakladom Hrvatskoga državnog zavjeta i Zakladom 'Konrad Adenauer', posvećenu investicijama, i odlučili smo se za početak političke sezone staviti to na raspravu na našem Središnjem odboru. Mislim da je pravo vrijeme da se najuže vodstvo i sva tijela stranke upoznaju s političkim aktualnostima", rekao je Plenković uoči sjednice odgovarajući na upit novinara o temama Središnjeg odbora.

Vezani članci Andrej Plenković Jajani, štetočine, licemjeri i komesarke: Ovako izgleda komunikacija HDZ-a na Facebooku Andrej Plenković Plenković o novom paketu mjera, ali i novim istragama zbog slučaja Žalac: "Nema nikakve nervoze"

Na novinarski upit hoće li biti razgovora oprosvjedu u Vukovaru, koji je najavio gradonačelnik Ivan Penava, Plenković je odgovorio: "Bit će. Ima cijela aktualna politička situacija. Bit će o svemu razgovora."

Član Središnjeg odbora i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izjavio je uoči sjednice kako će razgovarati o političkoj situaciji, planovima HDZ-a, potezima poput porezne i mirovinske reforme i stanja u Uljaniku.

Na upit hoće li razgovarati o najavljenom prosvjedu u Vukovaru, odgovorio je kako će, među ostalim, i o tome razgovarati, ali da "naglasak stavlja na poreznu i mirovinsku reformu te druge teme koje članovi stranke moraju dobro poznavati kako bi ih poslije mogli politički zastupati".

Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Jandroković je na upit o mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora ponovio kako "neće biti prijevremenih izbora". "Imamo parlamentarnu većinu koja je stabilna i nastavljamo s radom. Koncentrirani smo na program Vlade, na provođenje politika koje smo si zadali. Dakle, vjerovatno ne bismo išli u poreznu i mirovinsku reformu da planiramo prijevremene izbore", poručio je Jandroković.

Iz Karanca se u Dnevnik Nove TV javila reporterka Barbara Štrbac, koja je kazala kako HDZ ovime pokušava zbiti redove, jer se slijedom zbivanja proteklih dana vidi da nisu jedinstveni te da je to nešto što premijera muči i za što još uvijek ne zna sa sigurnošću kako će se odviti. Stoga čini sve što je u njegovoj moći da se taj prosvjed ne bi pretvorio u prosvjed protiv Vlade. (D.B./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju