Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nerješiv problem?

Sjećate se petokrake na spomeniku nulte kategorije? Još je tamo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvijezda petokraka od betona, koju je bespravni graditelj izradio na spomeniku kulture Bribirskoj glavici u blizini Skradina, mjesecima nakon što su nadležne institucije na to upozorene, još uvijek nije uklonjena.

Betonsku je građevinu obećalo ukloniti Ministarstvo kulture prošle Vlade, a nova vlast još uvijek nije reagirala. Bespravni graditelj poznat policiji sagradio ju je povrh bespravno iskopanih grobova svoje uže i šire obitelji na spomeniku kulture nulte kategorije. Izdržala je kraj mandata jedne vlade, vrlo uspješno odolijeva i drugoj.

Pročitajte i ovo Provjereno: problemi na Mirogoju - 3 Priča Provjerenog Dok drugi za Sve svete odlaze na groblje, oni svoju obitelj nemaju gdje pokopati: Grobnice su ukradene, a institucije o tome i dalje šute Slika nije dostupna Kulturocid VIDEO: Petokraka na spomeniku nulte kategorije

>> Istekao rok, a zvijezda petokraka još na svom mjestu

Iz šibenskog ureda Ministarstva upozorili su Zagreb na problem, ali još nisu dobili odgovor. 'Mi možemo zvijezdu ukloniti, moguće da ćemo je i ukloniti, ali time nećemo riješiti problem', kaže Marko Menđušić iz Ureda Ministarstva u Šibeniku. Brzo bi se to sredilo, doveli bi bager, dostavili račun gazdi i gotovo. Ali, petokraka i dalje stoji, a graditelj je u Njemačkoj.

Kako se misli riješiti taj problem i kada, pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene