Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravni simbol

Istekao rok, a zvijezda petokraka još na svom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvijezda petokraka koju je bespravni graditelj izgradio na arheološkom spomeniku nulte kategorije, zacementirala je izgleda svoje mjesto na Bribirskoj glavici.

Unatoč odlukama Suda i Ministarstva kulture da je zvijezdu graditelj dužan ukloniti, betonska je građevina još uvijek tamo. Zgrožena je lokalna samouprava, mještani, ali i turisti koji posjećuju Bribir. Kad se gradilo izgrađeno je brzo, preko noći i neprimjetno. Danas kad treba rušiti, bespravnom graditelju ni traga ni glasa. 'Njihova je žalba odbijena, na potezu je lokalna samouprava i da se to što prije skine s dnevnog reda', kaže Željko Krnčević iz Muzeja grada Šibenika.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Slika nije dostupna Svi je dolaze vidjeti Sporna šibenska petokraka turistički hit

Graditelj zvijezde koji vrijeme provodi u Njemačkoj prekrio je grobove svojih najmilijih, također izgrađene bespravno, ali tolerirane zbog pokojnika. Dobio je rješenje da naruči radove i građevinu ukloni sa spomenika nulte kategorije. Što brže uklanjanje želi i gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić.
Turisti dolaze još od Uskrsa i pogledi divljenja u zidine iz 13. stoljeća i začuđujući pogledi prema zvijezdi petokraki. Zgroženi su i mještani Bribira i pojedinci su spremni pozvati sumještane da stvar preuzmu u svoje ruke. Bespravni graditelj kupuje vrijeme, a lokalna vlast i mještani poručuju, kako vremena za čekanje više nemaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene