Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U boli i sjećanju

Vukovar još traži svoje najmilije, otac čiji je sin nestao poručuje: "Njega tražim, za njegov grob još ne znam..."

Vukovarsko groblje (Foto: Dnevnik.hr)
Vukovarsko groblje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska je u mislima s vukovarskim žrtvama. Grad je tužan uoči 27. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

Najtužniji su oni koji su izgubili svoje najmilije. Ante Krajinović izgubio je dva sina. Zlatko je ubijen na Ovčari, a za Dragom još uvijek traga. "Njega tražim, za njegov grob ne znamo“, rekao je tužno. Vukovar još traži 308 nestalih. Obitelji koje nemaju gdje zapaliti svijeću, to su učinile na grobovima tuđih sinova. Marija Šestan uvijek je u mislima sa svojim sinom Tomislavom koji je poginuo kada je imao 21 godinu. "Što vrijeme više prolazi, ja imam sve manje nade da će se otkriti istina“.

Pročitajte i ovo Obilježavanje stradanja u Vukovaru diljem Hrvatske Tužna obljetnica VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako se Hrvatska poklonila žrtvi Vukovara: U brojnim gradovima palile se svijeće i šetalo u znak sjećanja Kolona sjećanja - 2 obljetnica VELIKA GALERIJA Pogledajte kako danas izgleda Vukovar: Dan ponosa i tuge

Grobnice su odavno pripremljene, no novih tragova nema. Stjepan Sučić iz Uprave za zatočene i nestale kaže kako su uveli nove tehnike u pretraživanju terena no priznaje da nemaju iinformacije gdje da traže tijela stradalih. Ljiljana Alvir iz Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih kaže kako Srbija ne odgovara na njihove zahtjeve i ne daje informacije.

Dana 17.11. prisjećaju se i u Vukovarskoj bolnici. Toga dana, prije 27 godina, još su vjerovali da ih čeka evakuacija. Istog dana, prije 7 godina, podigli su kaznenu prijavu protiv 18 osoba. Ravnateljica Vukovarske bolnice Vesna Bosanac kaže: "Ni nakon 7 godina nemamo informacije da li ta istraga ide k nečemu. Nikada ta žrtva Vukovara i Vukovaraca nije pravedno valorizirana", smatra.

Žrtvama Vukovara, u Koloni sjećanja, u nedjelju će se pokloniti cijela Hrvatska. Na putu je i motociklistička karavana. Motociklist Hrvoje Čehovski pristiže iz Korčule, a prešao je put od tisuću kilometara. U VUkovaru bi trebali biti u nedjelju u 9 ujutro. Duž križnog puta dočekat će ih i ovaj reljef u hrastu. Ivan Matković Lasta, zapovjednik Bogdanovaca kaže kako je smisao priče u Kristovom križnom putu koji se isprepliće sa Vukovarom. Točno u 18 sati i 11 minuta, diljem Hrvatske zazvonit će crkvena zvona. Za Zlatka, Dragu, Tomislava. Za sve vukovarske žrtve.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene