Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke. Opravdano, jer njihovi prihodi u prvih pet mjeseci veći su od šest milijardi kuna.


Smještaj, pripreme i usluživanje hrane, organiziranje putovanja - djelatnosti su koje su prihodovale 6,1 milijardu kuna, odnosio 4, 2 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Pred udarne vikende ministrica uputila važno upozorenje: "Očekuje nas najveći broj turista..." Koronavirus, Hrvatska Cijepljenje i sezona: Od nas su gore samo tri zemlje u Europi, no jedan naš grad se ističe kao pozitivan primjer

'Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prvih pet mjeseci 2012. godine iznosili su 6,1 milijardi kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 4,2 posto', izvijestilo je ministarstvo turizma koje je te podatke dobilo od Porezne uprave.

>> Evo kako goste natjerati da potroše novac!

U djelatnostima pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prvih pet mjeseci 2012. ostvaren je prihod od 2,3 milijarde kuna, što je deset posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Kampovi su u istom razdoblju uprihodili 54 milijuna kuna, odnosno 14 posto više prihode, a turoperatori 122,7 milijuna kuna ili 24 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.