Sjajne turističke rezultate bilježi i Milna na otoku Braču. Tamo su noćenja u kolovozu premašila rekordnu 2019., a rujanske brojke potvrđuju nadu u dobru posezonu.

Galerija


Bilo na plaži, ili na jedrilici Milna je turistima hit.

Vezani članci Turistička sezona iznad svih očekivanja - 8 Sezona oborila sva očekivanja, ali pojavio se i veliki problem: "To nam je sad prioritetni zadatak, moramo ga hitno i bitno promijeniti" Turisti, ilustracija - 4 Jeftinije u hotele, restorane, muzeje, na Plitvička jezera: HTZ ima novi mamac za domaće turiste, a mi smo provjerili gdje je CRO kartica

"Stigli smo jučer. Ovo je naš brod. Dolazimo godinama tu i oduševljeni smo", kaže posjetiteljica iz Engleske.

"Hrvatska ima dobru reputaciju. Ovo je za nas produženo ljeto", dodaje posjetitelj iz Švedske.

Da ljeto traje duže htjeli bi i prodavači. Mjesto više tražilo se i u restoranima.

"Sezona je bila jako iznenađujuća. U svibnju to nitko nije očekivao. Ovo što se dogodilo je nadmašilo očekivanja“, kaže kuhar Petar Mladinić.

Iznenađenje je to i za najstarije lokalce.

"Kad dođu brodi, to je divota! A plus toga, mlade ženske, eeeee.. Gledamo kad ne možemo... Hahaah...", smiju se Mihovil Aras i Frane Babarović.

Kako bilo, statistika je dobra. Tijekom kolovoza u Milni je bilo 6514 dolazaka i 49.802 noćenja. U usporedbi s predpandemijskom 2019., udio u dolascima je 98,7%, a u noćenjima 100,2%.

"Već sada, ovih prvih dana u 9. mjesecu nadmašujemo podatke 2019. pa će i posezona biti dobra", zadovoljan je Frane Lozić, načelnik općine.

Oni koji su došli kažu da nisu požalili.

Ima li problema s koronakartom?

Na Milni je bio i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je razgovarao s Petrom Maričićem, voditeljem hotela. Kaže kako crvena Hrvatska na koronakarti nije utjecala na booking te da dobru popunjenost očekuje do kraja rujna. 

"Bit ćemo otvoreni sve do početka 10. mjeseca. I u tom periodu imamo više gostiju nego što smo imali u pretpandemijskoj 2019.,", kaže Maričić, više nego zadovoljan sezonom. Otkrio je najvažnija tržišta te pozvao i domaće turiste da navrate na Brač.

Svjestan problema nedostatka radne snage, izrazio je nadu da će mu se radnici iz prošle sezone vratiti i iduće.

"Sve oni koji sad razmišljaju što bi radili dogodine, neka dođu u turizam, neka uđu u ovaj sektor i neka pomognu svi nama da nam bude bolje i da dođe više gostiju", kaže.

Više pogledajte u videoprilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju