Obavijesti Pretražite Navigacija
Najavljivali rezove, a sada...

Sistematizacija radnih mjesta: U državnoj službi moguće je zaposliti još oko 11.000 ljudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema službenoj sistematizaciji radnih mjesta u državnoj službi moguće je zaposliti još oko 11.000 ljudi.

S obzirom na najavljivane reforme, mnoge je iznenadio broj ministara koji su već na prvoj sjednici Vlade rekli da u njihovim ministarstvima ima prostora za dodatna zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Ravnopravnost - 2 Zabranjena pitanja Vratila se iz Irske pa doživjela horor tražeći posao: "Jedan mi je poslodavac rekao da je samo htio vidjeti kako izgledam" Ilustracija novo tržište Lidl se širi i ima ambiciozan plan: Planira zaposliti dvije tisuće ljudi

Prema službenoj sistematizaciji radnih mjesta u državnoj službi moguće je zaposliti još oko jedanaest tisuća ljudi. Ministrica Uprave Dubravka Jurlina Alibegović, rekla je da tek slijedi ozbiljna analiza, nakon čega će se znati je li uistinu potrebno zapošljavati nove službenike ili napraviti reorganizaciju.

'Ovaj čas je vrlo teško reći, ali Vladi je cilj dobiti jednu efikasnu javnu upravu. Nije joj cilj novo zapošljavanje u javnoj upravi, nego postići to da postojeći zaposlenici obavljaju vrlo kvalitetno svoje zadaće', rekla je Alibegović.

'Naravno da ako je to znak nekog zapošljavanja bez plana i bez reforme onda možemo biti malo zabrinutiji oko toga', smatra Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene