Reporterka Matea Ćorić u Sisku je razgovarala sa stanarkom zgrade u centru Siska čiji je stan poprilično oštećen. Domovi brojnih Siščana pretrpjeli su oštećenja.

Galerija Stan gđe. Nade pretrpio značajnu štetu +0 Josi iz Siska oštećena je kuća

"Moja majka s rakom debelog crijeva od 84 godine, koja je tu provela cijeli život, danas je pomoću ljestava sišla uz vatrogasce iz stana. Samo nas je dragi Bog sačuvao. Ovdje života više nema. Ova kuća je spremna za rušenje“, rekao je Siščanin Joso čiji je dom oštećen u jutrošnjem potresu.

Vezani članci Andrija Jarak i Igor Čičak, Crveni križ, dvorana - 2 U dvorani u Sisku u suživotu stariji i djeca kojima je potres oteo dom: "Svi jedva čekaju da dobiju kontejnere" Statičari utvrđuju sigurnost objekata u Banovini - 4 Statičari utvrđuju sigurnost objekata pogođenih potresom: Pregledali su ih dosad više od devet i pol tisuća, gotovo 1600 dobilo je crvenu oznaku

Gđi. Nadi značajno su popucali zidovi u stanu. "Sve se drmalo, sve se valjda dvije minute treslo. Odjednom sam skočila i krenula se oblačiti, misleći da valjda neće više i krenula skuhati čaj, ali nisam ga popila, ostao je… Sve je otišlo, razbilo se", govori gđa. Nada.

Kazala je kako je potom krenula k susjedu koji joj je rekao da se na njezinoj zgradi odlomio komad dimnjaka i nastala rupa u krovu.

"Ja jesam čula kada je nešto udarilo, ali nisam znala što. Ja ovakvo nešto nisam osjetila, ali jest u ratu moja pokojna majka, govorila mi je da se ljulja u kauču", ispričala je.

Rekla je kako očekuje da se sanira nastala šteta.

"Očekujem da se popravi krov, dimnjak je otišao… Krov se rastvorio. Ako neka kiša padne ili što ja znam što, to će sve curiti dolje", zaključuje gđa. Nada.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju