Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se novi kupac

Sisačka Željezara: Američki san nije uspio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici sisačke Željezare sa strepnjom razmišljaju o svojim radnim mjestima. Do kraja mjeseca imaju još posla, a nakon toga tko zna.

Intenzivno se traži novi kupac koji bi Željezaru trebao podignuti na noge. Kako doznajemo, zainteresirani su Kinezi, Talijani, ali i domaći poduzetnici. Broje se posljednji radni dani u sisačkoj željezari. Rok je kraj mjeseca.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Jesen u Sisku maglovita je i depresivna. Sindikat Željezare tražit će još vlasnike Amerikance da ispoštuju kolektivni ugovor. Neki će možda i nastaviti raditi, pronađe li se novi kupac na čemu intenzivno radi vlasnik u suradnji s ministarstvom gospodarstva. Kako doznajemo, tijekom dana teren su obišli kineski predstavnici, a nedavno i Talijani.

'Čak se i određena domaća gospodarska javnost interesira o trenutnoj situaciji', rekao je Đuro Popijač, ministar gospodarstva. Nekada je u željezari radilo preko 13 tisuća ljudi, a sada oko tisuću. Radnici strahuju da bi i novi mogući kupac taj broj mogao prepoloviti.

Gradskom i županijskom proračunu gašenje Željezare šteta je od neprocjenjivih razmjera. 'Ovaj grad nastao na Željezari i rafineriji', rekla je Marina Lovrić Merzel, sisačko moslavačka županica.

Milijuni kuna bila bi rupa u proračunu. Sisački kraj zimu dočekuje s nesigurnošću. Američki san ovdje se nije ispunio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene