Gotovo tjedan dana nitko ne želi ukloniti tijelo dupina koje se nasukalo u mjestu Bilo kod Primoštena.


Već gotovo tjedan dana mjerodavne službe nisu uklonile tijelo 300 kilograma teškog dupina koji se nasukao u mjestu Bilo kod Primoštena.

Vezani članci Mario Jurić uživo iz Primoštena razgovara s načelnikom općine Stipom Petrinom (Foto: Dnevik.hr) - 2 Stipe Petrina otkrio koliko zapravo košta jedan liječnički tim: "Nismo htjeli plaćati taj reket" Po 500 eura za stepenice do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Građanima ponuđeno: Platite 500 eura za stepenicu, dobit ćete uklesano ime

Prije tjedan dana primijećen je kako pluta oko 50 metara od obale. Nakon dva dana more ga je nanijelo do obale u mjestu Bilo. Dan kasnije izbacilo ga je pred kuću jedne mještanke i već tada bio je u raspadajućem stanju. Zbog njega odlaze turisti i širi se nesnosni smrad.

Australija: Surfera napalo jato dupina

Sa Zagrebačkog veterinarskog fakulteta po lešinu ne žele doći jer su već u petak poslali ljude po nju. Mešutim dupina je more odnijelo dalje.

'Mi više po njega nećemo dolaziti, tim više što s lokalne razine nitko nije pokazao dobru volju i makar zavezao dupina za obalu da ga lakše nađemo i dovezemo u Zagreb', rekao je za 24sata Tomislav Gomerčić. Obzirom da je tijelo u visokom stupnju raspadanja, tvrdi da je ionako komunalni problem.

No, iz lokalne samouprave poručuju da je nadležna Lučka uprava jer se radi o pomorskom dobru. Načelniku Stipi Petrini, kaže, ne pada na pamet trošiti novac na rješavanje ovog problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook