Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 'sudar' krivi sebe

Australija: Surfera napalo jato dupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Surfer John sudjelovao je u okršaju dupina, ni manje ni više nego na svoj rođendan, a za zadobivene ozljede ne okrivljuje sisavca.

Dvadesetsedmogodišnji surfer John Wolfson je sa svojim bratom blizancem i još četvoricom prijatelja surfao uz obalu Bawley plaže u Australiji kada je na njih naletjelo nekoliko dupina te je jednoga okrznuo daskom za surfanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Ilustracija Opasne vode Strašan napad morskog psa: Ozlijeđeni 20-godišnjak helikopterom prevezen u bolnicu

Grdosija u moru: Ovo NIJE bio morski pas!

Nakon pada u more, Wolfson se požalio na bolove u rebrima te je privezen u bolnicu iz koje je nedugo nakon toga i pušten na kućnu njegu zbog slamanja dvije rebrene kosti.

Osjeća se kao da ga je udaio motor, tako je 27- godišnji surfer okarakterizirao okršaj s dupinom, a za njihov 'sudar' krivi sebe. 'Našao sam mu se na putu, dojahao sam na valu, a on me nije vidio. Napad nije bio namjeran niti išta slično', rekao je Wolfson za ABC.

Kit zamahnuo repom i pomeo surfera

Profesor sa Sveučilišta Macquarie u Australiji, Rob Harcourt, tvrdi kako je surfer imao sreće što je slomio samo dva rebra, zbog toga što su dupini izrazito jake životinje, a posljedice ovog susreta mogle su biti kobne za Wolfsona.

Prema njegovim riječima dupini znaju biti agresivni, naročito prema drugim muškim dupinima, no ono što se dogodilo Wolfsonu nikako se ne može pripisati agresivnosti dupina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene