Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O aktualnostima

Plenković: "Bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo"

U utorak se od 17 sati održala sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Nakon nje je bila izjava za medije premijera Andreja Plenkovića.

Održala se sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a.

Nakon nje izjavu je dao premijer Andrej Plenković.

Kazao je da su se osvrnuli na brojne aktualnosti. "Prije svega smo zahvalili potpredsjedniku Medvedu na organizaciji jučerašnje obljetnice akcije Bljesak", rekao je Plenković te dodao kako su zadovoljni i jer stopa inflacije pada.

"Razgovarali smo o poreznim rasterećenjima. Ideja je da se ide na rasterećenje najugroženijih", istaknuo je te dodao da su narasli prihodi po županijama.

Osvrnuo se na porezna rasterećenja. "Opozicija ima svoj narativ, cijela njegova retorika svodi se na to da oni imaju predizborni karakter, to traje već godinu dana. Ta teza da porezna rasterećenja imaju predizborni karakter mi je smiješna, posebno kad se vidi što smo sve radili po tom pitanju", rekao je Plenković.

Osvrnuo se na posjet srpske premijerke Ane Brnabić, kao i na posjet Mostaru. "Jučer smo imali prigodu razgovarati s premijerom Nikšićem. Od sutra ponovno kreću letovi za Mostar", najavio je premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posao i putovanja Plenković iz Mostara najavio zanimljivu novost: Otkrio i kad će biti poznati detalji porezne reforme

"Donosimo mjere koje omogućuju svima da se održi kohezija u društvu", rekao je Plenković. O najavama gradonačelnika da će ukidanjem prireza poskupjeti neke gradske usluge rekao je da "opozicijske stranke imaju dva narativa".

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Nakon najave Vlade Tomašević o mogućem ukidanju prireza: "Bez subvencija karta ZET-a bila bi tri ili četiri puta veća, vrtići više od 2000 kuna"

"Ili će reći da je kava predizborna aktivnost, izbori su za godinu i pol dana, a njihova retorika ima predizborni karakter godinu dana unatrag. To je smiješno. Izbori jesu u nekom trenutku. Taj narativ kako će oni kad je riječ o prihodima ne stoji. Neka pričekaju još malo s elaboriranjem cijele reforme. Ide se za tim da građani to osjete na plaćama, bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo", napomenuo je premijer.

"Održat ćemo dijalog sa županima početkom lipnja. Do tada će se sve precizirati. Vjerujem da će na kraju svi podržati one zakonske promjene koje će njima omogućiti veće plaće", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene