Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog inspekcijske zabrane danas sa Sinjskog kolodvora prema Splitu, Kninu i drugim mjestima nije pošao nijedan autobus pa su se studenti, učenici i radnici morali vratiti kućama ili stopirajući doći do svojih odredišta.


Inspekcija je utvrdila kako sinjski Autoprijevoz, tvrtka u stečaju, nema dopusnice za održavanje voznih linija. Sindikalisti u poduzeću tvrde, a s njima i većina radnika, da su dopusnice na prijevaru dodijeljene makarskom Prometu, strateškom partneru Autoprijevoza.

Vezani članci Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove'' Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda

Radnici prozivaju bivšeg direktora Jakova Jerkana tvrdeći kako je neovlašteno i protuzakonito predao dopusnice Prometu iako su iz Uprave Autoprijevoza još u studenom prošle godine uputili zahtjev za obnovu i izdavanje novih dopusnica.

Radnici također prozivaju i sinjskog dogradonačelnika Snježana Šentiju i traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Inače, jutros su vozači Autoprijevoza nakratko u znak prosvjeda autobusima zapriječili ulaze na gradski kolodvor, a za sutra najavili miran prosvjed pred zgradom Županijskog poglavarstva u Splitu.

"Pozivamo USKOK i druga državna tijela da ispitaju poslovanje u tvrtki, a putnicima se ispričavamo što nisu mogli doći na svoja odredišta pa ćemo sutra svojim osobnim automobilima organizirati prijevoz studenata i učenika u Split i zatim održati prosvjed pred županijskom zgradom", rekao je predsjednik podružnice Sindikata vozača u Autoprijevozu Ante Buljan.