Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sinjani osuđeni na autostopiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog inspekcijske zabrane danas sa Sinjskog kolodvora prema Splitu, Kninu i drugim mjestima nije pošao nijedan autobus pa su se studenti, učenici i radnici morali vratiti kućama ili stopirajući doći do svojih odredišta.

Inspekcija je utvrdila kako sinjski Autoprijevoz, tvrtka u stečaju, nema dopusnice za održavanje voznih linija. Sindikalisti u poduzeću tvrde, a s njima i većina radnika, da su dopusnice na prijevaru dodijeljene makarskom Prometu, strateškom partneru Autoprijevoza.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Radnici prozivaju bivšeg direktora Jakova Jerkana tvrdeći kako je neovlašteno i protuzakonito predao dopusnice Prometu iako su iz Uprave Autoprijevoza još u studenom prošle godine uputili zahtjev za obnovu i izdavanje novih dopusnica.

Radnici također prozivaju i sinjskog dogradonačelnika Snježana Šentiju i traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Inače, jutros su vozači Autoprijevoza nakratko u znak prosvjeda autobusima zapriječili ulaze na gradski kolodvor, a za sutra najavili miran prosvjed pred zgradom Županijskog poglavarstva u Splitu.

"Pozivamo USKOK i druga državna tijela da ispitaju poslovanje u tvrtki, a putnicima se ispričavamo što nisu mogli doći na svoja odredišta pa ćemo sutra svojim osobnim automobilima organizirati prijevoz studenata i učenika u Split i zatim održati prosvjed pred županijskom zgradom", rekao je predsjednik podružnice Sindikata vozača u Autoprijevozu Ante Buljan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene