Dva mjeseca prije izbora za Europski parlament u SDP-u su se pojavile nove trzavice. Stranku je napustio Siniša Varga, nezadovoljan odlukom Davora Bernardića da Mirelu Holy, koja je iz SDP-a izašla prije šest godina i godinama ga kritizirala - nagradi mjestom na listi.

Galerija


Prekipjelo mu je, kaže, zbog loših izbornih rezultata u Lici i ponude Mireli Holy da bude na listi za Europski parlament.

Vezani članci Gordan Maras Maras nakon pada GUP-a: "Jedino pritiskom na Bandića i HDZ možemo doći do promjena" Debata o stambenom zbrinjavanju mladih - 4 Korupcija, iseljavanje, stambeno zbrinjavanje... Pogledajte kako su mlade snage HDZ-a i SDP-a sučelile snage

„Prilično je bila kritična prema SDP-u i ta kritičnost prema stranci je dovela do detronizacije SDP-a i dovođenja HDZ-a na vlast“, smatra Varga koji tvrdi da je Holy veliki čimbenik u tome.

Mirela Holy pak na pitanje osjeća li se odgovornom što je Varga napustio SDP odgovara kako misli da to nije stvarni razlog zbog kojeg napušta stranku.

„Mislim da se moje ime pokušava koristiti u unutarstranačkim obračunima“, kaže Holy kojoj danas nije žao što je kritizirala SDP i Bernardića.

Iako šef stranke Davor Bernardić smatra kako bi bilo korektno da Varga vrati mandat stranci koja mu je to omogućio, on poručuje kako „kako saborski zastupnik i nezavisni ima ustavno pravo koristiti svoj mandat onako kako ga je i dobio“.

Još nije odlučio hoće li ući u nečiji klub.

Upitan hoće li biti unutar kluba Milana Bandića, Varga poručuje kako za sada ne razmišlja o pristupanju nijednom klubu, ali istovrenemo tu mogućnost ne otklanja.

Podsjetimo, SDP je od početka mandata napustilo devetero zastupnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr