Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo štrajk

Sindikati idu u masovne prosvjede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati smatraju kako je novo smanjenje plaća državnim i javnim službenicima bila kap koja je prelila čaš te su na papir stavili plan koji u konačnici vodi do rušenja vlade.

Na smanjenje plaća državnih i javnih službenika odlučili su odgovoriti sindikati i to hodogramom koji kreće od velikog sindikalnog štrajka i u konačnici vodi do rušenja Vlade.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Učitelj Gost Dnevnika Radovan Fuchs Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene"

'Cilj nam je osporiti Vladinu odluku o smanjenju koeficijenta za plaće u državnim i javnim službama od tri posto. Izgledno je da ćemo pozvati građane da izraze nezadovoljstvo sadašnjim načinom vladanja, da za početak ne podrže ovu vlast prvo na lokalnim izborima', objašnjavaju sindikati što ih je ponukalo na organiziranje velikog štrajka.

>> 'Sindikati se nisu htjeli odreći dodataka pa smo odlučili smanjiti plaće'

Prosvjetni radnici u Matici hrvatskih sindikata prošli su tjedan najavili štrajk u školama krajem travnja te krajem školske godine u lipnju. S njima su na sastanku bili i čelnici sindikata policije, carinika, porezne uprave, državnih službenika i namještenika, te medicinara i kulture.

Generalno, žele napraviti masovne prosvjede svih slojeva te tvrde kako je politika Vlade potpuno promašena te kako se 'Plan 21' ne ostvaruje.

Pravi smjer predstavljala bi sva neisupunjena obećanja jer su sadašnja eknomska i socijalna politika Vlade ista kao i politika prošle Vlade. Predsjednik NHS Krešimir Sever porušio je svima da je sada 'vrijeme da se krene'.

'Talijani su na izborima izabrali komedijaša, a mi smo ga izabrali prije njih', rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribič.

Na papir su stavili hodogram kojim predviđaju svesindikalni sabor, masovne prosvjede i štrajkove te u konačnici rušenje Vlade koje je 'zakazano' za jesen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene