Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali zahtjev Vladi

Sindikati: Oslobodite poslodavce poreza na zdravstveno, topli obrok i dnevnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su Vladi uputili zahtjev u kojem traže da poslodavce oslobode plaćanja poreza za dopunsko zdravstveno osiguranje, isplatu naknade za topli obrok od 700 kuna i dnevnice za službena putovanja od 250 kuna.

U Sindikatu kažu da država time ne bi bila na gubitku, a poslodavce bi ohrabrila da kroz te stavke poboljšaju radničke budžete.

Pročitajte i ovo Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

'S jedne strane država ne bi na tome puno gubila, gotovo ništa, a na drugoj bi se strani povećala kupovna moć građana. A poslodavci bi se u jdnom broju ipak ohrabrili to tako učiniti', kaže Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

'Svatko ima pravo postavljati zahtjeve samo je pitanje mogućnosti i izvedivosti. Ono što bi pomoglo radnicima jest da se povećaju plaće i otvore nova radna mjesta', kaže ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene