Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili i Josipovića

Sindikati odbili sastanak s premijerkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalne su središnjice na koordinaciji donijele odluku o pristupanju izjašnjavanja birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma oko izmjena Zakona o radu te odbile poziv predsjednice Vlade na radni sastanak početkom idućeg tjedna, izvijestili su sindikati.

Sindikati su 'odbili poziv predsjednice Vlade Jadranke Kosor na radni sastanak sazvan za 8. lipnja, s obzirom da nije udovoljeno njihovim zahtjevima za povlačenjem Vladinog prijedloga izmjena Zakona o radu', navodi se u priopćenju koje potpisuje koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pregovori su važni' Josipović će potpisati zahtjev za referendum Slika nije dostupna Najavili prosvjede Sindikati o izmjenama ZOR-a: Vlada i poslodavci su nas izigrali

Sindikati su, kako se nadalje navodi, odbili i poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića na sjednicu Savjeta za gospodarstvo, sazvanu za 10. lipnja, s obzirom da 'u očekivanje njegove podrške sindikalnoj kampanji protiv izmjena ZOR-a, zbog prezauzetosti operativnim zadaćama nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici'.

Sindikalni su čelnici i s konferencije za novinare održane početkom ovog tjedna premijerki Kosor poručili da će se na sastanak s njom i nastavak socijalnog dijaloga odazvati samo ako povuče prijedlog izmjena ZOR-a.

Ne odustaju od referenduma

U priopćenju sa sastanka Koordinacije hrvatskih sindikalnih središnjica i Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma se ističe da je donesena i odluka o pristupanju izjašnjavanju birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma s pitanjem: 'Jeste li za zadržavanje važeće zakonske odredbe o produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u kolektivnim ugovorima', izvijestili su sindikati.

Prikupljanje potpisa za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma trajat će od 9. do 23. lipnja, navodi se u priopćenju.

>> VIDEO: Što gubite ukidanjem kolektivnih ugovora

>> Sever: Moguć referendum o vladinom prijedlogu izmjene ZOR-a

Sindikati su početkom lipnja najavili da će 9. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena ZOR-a te su pozvali oporbene stranke i nevladine udruge da im pomognu u zakonskom roku od 15 dana prikupiti dovoljan broj potpisa, deset posto od ukupnog broja birača. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene