Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikata učitelja traži hitni početak pregovora o novom Kolektivnom ugovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikata hrvatskih učitelja zatražio je hitan početak pregovora s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o novom Kolektivnom ugovoru za zaposlene u osnovnoškolskim ustanovama.

Kolektivni ugovor prestao je vrijediti 31. prosinca 2006., a Ministarstvo već više od šest mjeseci ne želi nastaviti započete pregovore za zaključenje novoga, ističe sindikat u priopćenju.

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić Uredba o koeficijentima; ilustracija - 4 Izbori su sve bliže Kome će i kako rasti plaće, izaziva sve veće nezadovoljstvo, ali sindikati nisu jedinstveni: ''Ljudi su na rubu''

Ne nastave li se započeti pregovori do početka svibnja, sindikat će započeti postupak mirenja, a nakon toga i različite oblike industrijskih akcija.

Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama i srednjoškolskim ustanovama, koji je samostalno izradilo nadležno ministarstvo, sindikalci su ocijenili kao korak nazad u odnosu na sadašnji zakon, ističući kako je riječ o tekstu koji sadrži brojna neprihvatljiva rješenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene