Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Plaće kasne

Sindikat zdravstva Hrvatske: Tužit ćemo ministra Linića za mobing!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je krenulo, plaće neće biti isplaćene do kraja mjeseca, a prema članku 52. Temeljnog kolektivnog ugovora između dvije isplaćene plaće ne smije proći više od 30 dana.

Tužit ćemo ministra Slavka Linića za mobing, poručila je iz Rijeke Radmila Čahut Belobrajić, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske, upozorivši kako ni nakon tri mjeseca od uvođenja Centralnog obračuna plaća (COP-a) plaće u zdravstvu ozbiljno kasne.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

'Imali smo razumijevana prva dva mjeseca, ali ovo se dalje ne može tolerirati. Ljudima je dosta, nezadovoljni su, stalno zovu, pitaju kada će biti isplata, sindikat se pretvorio u 'call centar'. Kako je krenulo, plaće neće biti isplaćene do kraja mjeseca, a prema članku 52. Temeljnog kolektivnog ugovora između dvije isplaćene plaće ne smije proći više od 30 dana'.

Linić: Kod Imunološkog zavoda nisu postojali uvjeti za stečaj

'COP nije prilagođen sustavu, ne prepoznaje pripravnost u bolnicama zbog čega se ne mogu posložiti isplatne liste. Novac je na žiro računima još od utorka, ali se ne može isplatiti. Ako ne ide, onda treba tražiti načina kako COP primijeniti, prilagoditi zdravstvenom sustavu, a to ne mogu učiniti ljudi koji taj sustav ne poznaju. Na ovoj priči inzistira ministar Linić. Ovo je prešlo svaku mjeru, za svaki dan kašnjenja plaće, imamo pravo pokrenuti tužbu i tražiti kamate', zaključila je Čahut Belobrajdić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene