Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat traži opoziv vodstva službe 112

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu nedavne prometne nesreće na Ižu, nakon koje nitko u Službi za sustav 112 nije odgovorio na poziv, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) danas je od Vlade zatražio opoziv odgovornih osoba u toj službi, uključivo i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đure Poldrugača.

Budući da se zbog osuvremenjenja informacijske tehnologije smanjio broj zaposlenika u centrima 112, Služba radi sve lošije, jer u smjeni radi samo jedan operater, čime se dovodi u pitanje sigurnost građana, upozorio je tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Odgovornima u Službi 112 od sigurnosti građana veća je briga kako se što prije riješiti "viška" državnih službenika u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, drže sindikalci.

Po Kuharovim riječima višak zaposlenika iz gradskih centara 112, koji se gase, treba prerasporediti u županijske centre i tako povećati broj operatera u smjeni.

Iako zadaća Sindikata nije pronalaženje najdjelotvornijeg ustroja Službe 112, broj operatera u njoj ne bi se smio smanjivati, barem dok se ne stvore svi tehnološki uvjeti za njezin učinkovit rad, istaknuo je Kuhar.

Dodao je kako Sindikat raspolaže informacijom da je prošli tjedan bilo teškoća s dolaznim pozivima u zadarskom Županijskom centru 112.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene