Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani Pićana noćas su ponovno zvali Centar 112 i prijavili Tvornicu kamene vune "Rockwool" da osjećaju peckanje u očima, pa je na temelju te dojave inspektorica zaštite okoliša obišla teren i razgovarala s građanima i članovima udruge "Naša zemlja" koji su podnijeli prijavu, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.


Inspektorica je pozvala predstavnike građana i udruga da zajedno s njom sudjeluju u nadzoru u tvornici, što oni nisu prihvatili. U priopćenju se navodi i da u tom razdoblju inspektorica nije osjetila simptome koje su naveli građani.

Vezani članci Slika nije dostupna U Pićanu velik prosvjed protiv Rockwoola Slika nije dostupna Tehnički direktor najavio da bi na ljeto Rockwool trebao biti pušten u rad

Kako se navodi, dvije postaje koje mjere emisije nisu radile oko 24 sata jer je u blizini jedne udario grom, a drugu je isključio HEP, stoji u priopćenju. 

Mjerna postaja Zajci u međuvremenu je puštena u rad, a puštanje u rad automatske postaje u Čambarelićima očekuje se uskoro.

Navedeno je i da su uređaji na ispustima u tvorničkom postrojenju za kontinuirano mjerenje emisija onečišćujućih tvari u "Rockwoolu" cijelo vrijeme radili i da na njima nisu prekoračene dopuštene emisijske vrijednosti. Inspekcija je i danas nadzirala tvornički okoliš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju