Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što bi dobili?

Sindikat hrvatskih učitelja izračunao koliko je teška Vladina ponuda: Provjerite koliko zapravo rastu plaće

Ilustracija (Foto: Getty)
Ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Sindikat hrvatskih učitelja na svojim je internetskim stranicama objavio izračune koliko bi se prosvjetarima povećala plaća ako bi prihvatili ponudu Vlade.

U školama diljem Hrvatske traje izjašnjavanje prosvjetara u štrajku o posljednjoj ponudi Vlade.

Pročitajte i ovo Pregovori oko plaća Loša situacija Traže veću osnovicu plaća, učitelj priznao: "Da me netko pita bih li opet odabrao tu profesiju, mislim da ne bih" Stjepan Topolnjak "Realni zahtjevi" Sindikat zadravstva traži dvoznamenkasto povećanje osnovice plaća: "Sve do sada bilo je nevidljivo u novčaniku"

Dok se čekaju rezultati referenduma u školama, Sindikat hrvatskih učitelja izračunao je što točno Vlada nudi. Navode da su imali brojne upite članova pa su pripremili tablice "financijske težine" ponude Vlade kroz sporazum.

Strukovni učitelj (SSS, koeficijent 1,034), samac koji živi u Zagrebu i plaća 18 posto prireza sada ima 5300 kuna, a za prosinac iduće godine (2020.) dobio bi 563 kune više.

Strukovni učitelj (VŠS, koeficijent 1,164) također samac iz Zagreba sada ima 5832 kune, a za prosinac 2020. dobio bi 6459 kuna, što je povećanje od 627 kuna.

Učitelj, nastavnik, stručni suradnik sa završenim fakultetom (VSS, koeficijent 1,325) sada ima 6490 kuna. Ukupno bi povećanje iznosilo 706 kuna. Prema tome, plaća bi mu za prosinac iduće godine bila 7196 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene