Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikalci protiv poskupljenja kruha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) i Glavna sindikalna središnjica hrvatskih radnika - GLAS HR protive se poskupljenju kruha te pozivaju na provjeru razloga promjene cijene, a Vladu da intervenira i očituje se o poskupljenju, stoji u današnjem priopćenju URSH-a i GLAS HR-a.

Sindikalci pozivaju Vladu da intervenira iz robnih zaliha i tako spriječi poskupljenje kruha te uspostavi kontrolu nad "divljanjem cijena i umjetnim poskupljenjem".

Pročitajte i ovo Kruh na polici, Ilustracija borba s inflacijom Pekar ispekao "inflacijski kruh": "Ima poseban dodatak, a kupci ga rado kupuju" Potrošnja nekada i sada: Ilustracija - 3 napuhane cijene Crno na bijelo - Ekipa Dnevnika Nove TV usporedila račun s onim od prije mjesec dana: Otkrivamo i koje firme dižu plaće zbog inflacije

Pozivajući se na izjave ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da se Hrvatska opredijelila za tržišno gospodarstvo, a po tome i za takvo formiranje cijena, kao i na medijske napise da Agrokor diktira cijenu brašna, u sindikatima pitaju gdje je uloga države kada se radi o formiranju cijene kruha kao jednog od osnovnih prehrambenih artikala.

Zanima ih i tko će imati koristi od novopostavljene cijene brašna i hoće li možda porasti i otkupna cijena pšenice.

Sindikalci upozoravaju da poskupljenje kruha predstavlja dodatni trošak za ionako zadužene građana zbog povećanja kamatnih stopa za kredite uz valutnu klauzulu u švicarskim francima, te najava o povećanju kamatnih stopa i za kredite uz valutnu klauzulu u eurima.

URSH i GLAS HR u priopćenju ističu da povećanje cijene kruha nikada ne ide samo za sebe, da ga prati lančano poskupljenje i ostalih namirnica, te pitaju kako će to opterećenje podnijeti hrvatski građani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene