Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna privatizacija

Sindikalci i Crkva zajednički o privatizaciji Hrvatskih voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije održat će u 10.30 konferenciju za novinare u povodu izmjena zakona o vodama. Govorit će, među ostalim, tajnik Komisije 'Iustitia et pax' HBK dr. Gordan Črpić, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Mijo Džolan te predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Podsjetimo, HBK se usprotivila transformaciji Hrvatskih voda u trgovačko društvo jer bi im, kako su rekli, tada na prvom mjestu bio profit a ne zaštita nacionalnih interesa na području voda. Iz HBK su poručili i da bi to neminovno značilo novi udar na džep hrvatskih poreznih obveznika jer bi se većim porezom moralo pokriti poslovanje Hrvatskih voda. Hrvatski biskupi uputili su apel da javnost i stručnjaci daju svoje mišljenje o tom pitanju.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Slika nije dostupna Pritisak Crkve, sindikata i udruga Nakon pritiska Vlada povukla izmjene Zakona o vodama

>> Vlada odustaje od privatizacije Hrvatskih voda

Premijerka Jadranka Kosor najavila je nakon reakcije HBK da će Vlada najvjerojatnije iz procedure povući zakonske izmjene kojima se predlaže pretvaranje Hrvatskih voda u trgovačko društvo i tako razriješiti sve dvojbe da se tim zakonima na mala vrata otvara prostor privatizaciji voda kao nacionalnog resursa. 'Nema prodaje nacionalnog bogatstva, nema prodaje voda i šuma', rekla je premijerka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene