Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednički kandidat Ivan Sinčić rekao je u Puli, komentirajući pobjedu Sirize na prijevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, da se i Živi zid, čiji je on aktivist, bori protiv mjera štednje te kako se nada da će ih u idućih nekoliko mjeseci hrvatski građani prepoznati kao jedinu pravu opciju.


Sinčić je ocijenio da je Siriza jučerašnjom pobjedom zadala snažan udarac politici štednje u Europskoj uniji.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Ivan Vilibor Sinčić napokon pozvao novinare, a onda im zabranio pitanja: ''Nije gotovo, bit ćemo još jači'' Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) Vijećnica zatražila unutarstranačke izbore u Živom zidu, sad joj prijeti smjena: "Ovo je diktatura"

"Premda kruži priča da je Siriza komunistička stranka, ona je prava socijaldemokratska stranka koja nije protiv privatnog vlasništva", rekao je Sinčić čestitajući Sirizi na pobjedi. Ocijenio je kako je time grčki narod odabrao promjene i politiku protiv mjera štednje.

Sinčić: Hrvatska nema monetarni suverenitet ni monetarnu politiku

Uspoređujući Živi zid i Sirizu, ocijenio je kako su sličnosti "u protivljenju fiskalne i monetarne okupacije nad zemljom i mjerama štednje", a različitosti ideološke naravi s obzirom na to da je, kako je rekao, "Živi zid transideološki i nadišao je ideologiju, a Siriza se deklarira kao ljevica".

Sinčić je najavio da bi uskoro trebao otputovati u Atenu. "Za vrijeme kampanje odazvao sam se pozivu Sirize da posjetim Atenu i uskoro bismo se trebali sastati", rekao je Sinčić.

Istaknuo je da se Živi zid također bori protiv mjera štednje, ali želi i korak više - monetarni suverenitet. Također je rekao kako se nada da će u idućih nekoliko mjeseci hrvatski građani Živi zid prepoznati kao jedinu pravu opciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook