Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena odluka suda

Šimiću ponovno izrečena kazna na dvije i pol godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu ponovno je liječniku Ognjenu Šimiću izrekao kaznu od dvije i pol godine zatvora, odlučujući po zahtjevu hrvatskoga ministarstva pravosuđa za izvršenje presude kojom je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita, potvrdio je tajnik sarajevskog županijskog suda Slobodan Nikolić.

'Sud je donio odluku kojom je Ognjenu Šimiću izrečena kazna od dvije i pol godine zatvora i zaštitna mjera zabrane obavljanja liječničke prakse u razdoblju od pet godina od dana pravomoćnosti sudske presude', kazao je Nikolić, objasnivši kako se razdoblje zatvorske kazne ne računa u vrijeme u kojemu Šimić ne smije raditi posao liječnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka Ilustracija Prevareni brojni turisti Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija...

>> BiH: Obrana Ognjena Šimića ponovno tražila manju kaznu

Presuda je donesena 1. prosinca, a strankama je otpremljena u ponedjeljak kad je i postala dostupna javnosti. Ta presuda nije pravomoćna i na nju se mogu žaliti i odvjetništvo i obrana. Negdašnjem riječkom kardiokirurgu županijski je sud u Sarajevu već jednom smanjio kaznu s pet na dvije i pol godine zatvora kad je u lipnju ove godine odlučivao o zahtjevu hrvatskog pravosuđa da kaznu izdržava u BiH jer je u tu zemlju pobjegao uoči izricanja presude na županijskom sudu u Rijeci.

Teško zdravstveno stanje

Na tu se odluku županijskog suda odvjetništvo nije žalilo, no jest Šimićeva obrana tražeći dodatno smanjenje kazne s obzirom na to da zakonodavstvo u BiH za primanje mita predviđa blaže kazne nego u Hrvatskoj. Obrana je tražila i da se uzme u obzir Šimićevo teško zdravstveno stanje budući da ga očekuje operacija na kojoj bi mu morala biti ugrađena srčana premosnica.

Vrhovni sud Federacije BiH poništio je prvostupanjsku presudu s obrazloženjem kako su tijekom postupka bitno povrijeđene odredbe zakona o kaznenom postupku i naložio da se obnovi rasprava pred županijskim sudom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene