Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjenik načelnice općine Cetingrad

"Ilegalni prelasci granice narušavaju sigurnost, učestale su provale i krađe"

Zamjenik načelnice Cetingrada Tomislav Medved (Foto: Dnevnik.hr)
Zamjenik načelnice Cetingrada Tomislav Medved (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zamjenik načelnice Cetingrada Tomislav Medved (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Prošla su dva mjeseca od pokušaja migranata da se probiju kroz policijsku blokadu na Graničnom prijelazu Maljevac. Mješatni koji žive uz granicu i dalje se ne osjećaju sigurno.

Novinarka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s Tomislavom Medvedom, zamjenikom načelnice općine Cetingrad koji kaže da se život uz državnu granicu značajno promijenio zbog pojačanog pritiska migranata.

Pročitajte i ovo Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata Slika nije dostupna veliki broj ilegalnih prijelazaka Predsjednica Grabar-Kitarović u gluho doba noći obišla granični prijelaz

"Narušena je sigurnost nakon učestalih provala u napuštene objekte i vikendice i krađe automobila. Osjećaj sigurnosti je puno manji nego do sada", kaže Medved dodajući kako policija svoj posao odrađuje korektno.

"Problem je što se stvorio začarani krug prelaska granice, oni to nazivaju odvraćanje od granične linije, i to je taj krug kojemu mi ne vidimo kraja", poručio je Medved.

Pojačan pritisak migranata na granicu na području općine utječe i na razvoj ovog područja. Medved kaže kako su se posljednje vrijeme posvetili razvoju turizma no zbog ilegalnih migracija taj je razvoj onemogućen i to na neodređeno vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene