Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Zelenskog su jako podcijenili''

Sigurnosni analitičar otkrio je li strah od nuklearnog oružja opravdan: ''Blokada jednog grada mogla bi isprovocirati Rusiju...''

Aktualno Galerija Branimir Vidmarović - 2 Branimir Vidmarović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Branimir Vidmarović - 1 Branimir Vidmarović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Branimir Vidmarović - 3 Branimir Vidmarović - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Branimir Vidmarović - 4 Galerija 1/4 >>
Sigurnosni analitičar Branimir Vidmarović komentirao je za Dnevnik Nove TV treći dan rata u Ukrajini.

Treći dan rata u Ukrajini analizirao je sigurnosni analitičar Branimir Vidmarović koji kaže da je Papin posjet ruskom veleposlantvu itekako važan.

''Sada se mora pritiskati sa svih strana, pa tako i ove. Sveti Otac itekako može doprinijeti i apelirati i kod ruske pravoslavne crkve i patrijarha Kirila'', smatra Vidmarović.

Zelenski sve iznenadio

Kaže i da je Vladimir Putin u ovom ratu ''svakako računao na blitzkrieg''.

''Međutim, Zelenski je itekako pokazao hrabrost i zube. Ovo se sada može otegnuti. Zelenski je postigao prvi cilj, a to je pokazati hrabrost i jedinstvo. Sada treba pokazati i političku mudrost. Podcijenili su ga jako'', govori Vidmarović.

Na pitanje želi li Putin svrgnuti ili smaknuti Zelenskog, sigurnosni analitičar odgovara da to još nije sasvim jasno.

''Postoji verzija o likvidaciji. U svakom slučaju likvidacija političkog vrha, instaliranje vjerojatno kvislinške vlade, proruskog režima, a dalje onda potpisivanje sporazuma o neutralnosti pod ruskim uvjetima i naravno DNR i LNR administrativno punim granicama'', kazao je Vidmarović.

Pročitajte i ovo Rusi okupiraju sve više ukrajinskog teritorija GRAFIČKI PRIKAZ VIDEO Pogledajte situaciju na terenu: Rusija pritišće iz nekoliko različitih pravaca, raste pritisak na Harkiv

Osvrnuo se i na strah od toga da bi Putin mogao posegnuti za nuklearnim oružjem. ''Nije nezamislivo. Postoji scenarij blokade Kalinjingrada može isprovocirati Rusiju na okršaj s Baltičkim zemljama što nas dovodi u nezavidnu situaciju'', ističe i dodaje da se ne mogu znati sljedeći Putinov korak.

''To me podsjeća na čuvenu ariju ''Kraljice noći'' iz Čarobne frule - paklena osveta ključa mi u srcu'', zaključio je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene