Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić o bankarskim minusima

'Siguran sam da ćemo naći zajedničko rješenje Zakona o potrošačkim kreditima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kašnjenja u plaćanju tri od četiri hrvatske tvrtke imaju problema s likvidnošću istaknuto je na seminaru Europske Komisije u Hrvatskoj.

Ministar financija Slavko Linić pohvalio se da je Vlada smanjila nelikvidnost za gotovo 7 milijardi kuna i trenutačno je na oko 37 milijardi.

>>
Linić: Izmjenama Zakona banke bi trebale ostati bez 550 milijuna kuna godišnje

Vlada tu brojku do kraja godine želi svesti na oko 20 milijardi kuna, a najavljeno je da će do 1. lipnja država imati podmirene sve račune i uvesti plaćanje u roku od 60 dana. Ministar je prokomentirao i razgovore s bankarima oko prijedloga kojim bi se rezali minusi građana.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Pravosudni radnici Krešić o Plenkovićevoj ponudi sindikatima: "Produžio je partiju pokera u kojoj će se čekati tko će prvi trepnuti" Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje

'Potpuno sam uvjeren da ćemo naći zajednička rješenja Zakona o potrošačkim kreditima i da ćemo imati visoki stupanj suglasnosti između Vlade republike Hrvatske i bankarskog sustava', kazao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene