Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlačenje Šakija

Šibenik: Spasili mladog vuka iz 3,5 metra dubokog bunara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je sretan dan za jednog vuka.

Loveći divljač u selima oko Knina, vuk star nekoliko mjeseci upao je u bunar. Županijski centar 112 u nedjelju je primio informaciju da se u mjestu Pađene (Evernik), u bunaru dubokom oko 3,5 m, nalazi živi vuk.

Pročitajte i ovo Vuk Zaštićena vrsta Užas u Dalmaciji! Netko je objesio obezglavljeno tijelo vučice, kazne su do 4000 eura! Stručnjaci: "Oni se žele maknuti od nas" Sivi vuk uživa u igri na zaleđenoj lokvi Video koji morate pogledati Prekrasni prizori s Velebita: Kamera snimila vuka kako uživa u igri na zaleđenom jezeru

Nakon konzultacija s pripadnicima HGSS-a dogovoreno je da će se vuka izvući van, nakon što se uspava. 'Obzirom da se radi o zaštićenoj vrsti, ŽC 112 je kontaktirao djelatnike veterinarske stanice u Kninu, a oni nadležne djelatnike u Ministarstvu kulture', priopćeno je iz GSS-a.

Brzo je reagirao veterinar koji je uspavao zvijer i spasio je iz jame. Vuk se dva sata budio od narkoze, te je na kraju bez ozljeda pušten u šumu. Vuk je zaštićena životinja, odstrijel je strogo propisan na tek četiri životinje u godini, i to u određenim terminima za lov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene