Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je sretan dan za jednog vuka.


Loveći divljač u selima oko Knina, vuk star nekoliko mjeseci upao je u bunar. Županijski centar 112 u nedjelju je primio informaciju da se u mjestu Pađene (Evernik), u bunaru dubokom oko 3,5 m, nalazi živi vuk.

Vezani članci Na Papuku zabilježena pojava vuka - 1 Nakon više od 60 godina na Papuku se pojavio neočekivan posjetitelj, iz Parka prirode ističu: ''Ne predstavlja opasnost'' Rupa u kući Hodao je kućom kad mu se pod nogama otvorila rupa, spašavali su ga s 10 metara dubine

Nakon konzultacija s pripadnicima HGSS-a dogovoreno je da će se vuka izvući van, nakon što se uspava. 'Obzirom da se radi o zaštićenoj vrsti, ŽC 112 je kontaktirao djelatnike veterinarske stanice u Kninu, a oni nadležne djelatnike u Ministarstvu kulture', priopćeno je iz GSS-a.

Brzo je reagirao veterinar koji je uspavao zvijer i spasio je iz jame. Vuk se dva sata budio od narkoze, te je na kraju bez ozljeda pušten u šumu. Vuk je zaštićena životinja, odstrijel je strogo propisan na tek četiri životinje u godini, i to u određenim terminima za lov.