Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenski HDZ poslao je Upravnome sudu žalbu kojom traži da se poništi gradonačelnikova odluka o raspisivanju izbora za mjesne odbore i gradske četvrti.


Vijećnik Novica Ljubičić je objasnio kako u HDZ-u smatraju da aktualni predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin ne može istodobno biti predsjednik odbora za statutarno-pravna pitanja koji nadzire rad Gradskog izbornog povjerenstva te u drugom stupnju odlučuje o prigovorima i pritužbama i nositelj liste HSP-a za gradsku četvrt Meterize.

Vezani članci Šibenski zatvor, ilustracija Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i - zaposlenik zatvora Pozar kod Vrpolja - 7 VIDEO I dalje gori kod Vrpolja, borba s vatrom traje više od deset sati. Pred vatrogascima je teška noć

>> Šibenik: Gradska vijećnica pronevjerila 61.000 kn?

Grguričin se ima pravo kandidirati za nositelja liste na mjesnim izborima, no onoga trenutka kada istakne svoju kandidaturu prestaje njegov mandat u odboru za statutarno-pravna pitanja. 'Odbor bi trebao imati sedam članova, trenutačno ih ima četiri, a Grguričinovim odlaskom ostaje bez kvoruma, te više ne postoji kao tijelo koje je nužno u provedbi izbora. Zato tražimo njegovo raspuštanje, rekao je Ljubičić. Ustvrdio je i kako Grguričin nije izišao iz odbora te se na taj način već doveo u sukob interesa.

HDZ-ov vijećnik Ivica Poljičak rekao je kako vijećnici HDZ-a ne namjeravaju doći na sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća koju je, ustvrdio je, predsjednik Grguričin sazvao samo radi promjene članstva odbora za statutarno-pravna pitanja, to jest kako bi sebe zamijenio nekim podobnim. Istaknuo je kako HDZ i dalje ustraje na raspisivanju prijevremenih izbora za Gradsko vijeće koje jednostavno nije u stanju konstruktivno funkcionirati. (Hina)